Pasja, w moim wypadku, nazywa się gotowaniem.
Blogowisko.org Akcja: Nie kradnij zdjęć! Mikser Kulinarny - przepisy kulinarnej blogosfery
Durszlak.pl
Blog > Komentarze do wpisu
Tagliatelle z zielonymi szparagami, masłem i nutą parmezanu

Przychodzę do domu, szparagi leżą na stole. Siedzę, myślę i wpadłam na pomysł szybki, pyszny i nieskomplikowany, wręcz banalny :)

Tagliatelle z zielonymi szparagami, masłem i nutą parmezanu

SKŁADNIKI:

  • 200 g makaronu tagliatelle
  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 łyżki masła
  • świezo starty parmezan
  • sól, pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  • W jednym garnku gotujemy wodę na szparagi, a w drugim wodę na makaron.
  • Myjemy szparagi, odcinamy zdrewniałe końcówki i wrzucamy do osolonej, gotującej sie wody. GOtujemy ok. 10 minut.
  • Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
  • Odcedzamy szparagi, wyciagamy je, kroimy na 3 kawałki, wrzucamy znowu do garnka.
  • Makaron odcedzamy, wrzucamy do pokrojonych szparagów.
  • Mieszamy, dodajemy masło, mieszamy, włączymy pod spodem gaz i mieszamy przez 20 sekund.
  • Wyłączamy, nakładamy do miski, posypujemy odrobiną pieprzu, ewentualnie soli i swieżym parmezanem.



Do zobaczenia :)

poniedziałek, 23 maja 2011, maly-kuchcik

Polecane wpisy

Komentarze
maryjerzak
2011/05/23 16:15:29
Super pomysł..podoba mi się bardzo..:)
-
2011/05/24 16:55:08
mm.. prezentuje się pysznie!
-
tu-tusia
2011/05/25 11:37:54
Prostota często jest najlepsza :) Zwłaszcza jak dysponujemy tak dobrymi składnikami jak szparagi :)
-
nathalia8
2011/05/25 18:05:21
proste a jakie dobre!mniam!